ФИФА и УЕФА имат право да блокират Суперлигата.. Мнението на главния

...
ФИФА и УЕФА имат право да блокират Суперлигата.. Мнението на главния
Коментари Харесай

ФИФА и УЕФА имат право да блокират Суперлигата, каза адвокатът на ЕС

ФИФА и УЕФА имат право да блокират Суперлигата.. Мнението на основния юрист, назначен по този случай, Атанасиос Рантос , не е обвързващо. Съдът на Европейски Съюз обаче пресмята, че неговите съдии следват линията на мненията в почти 80% от случаите.

„ Правилата на ФИФА и УЕФА, които вършат основаването на всяко ново съревнование предмет на авансово позволение, са съвместими със законодателството на Европейски Съюз за конкуренцията “, се споделя в изказването.

„ Въпреки че Европейската компания за Суперлига е свободна да основава свое лично без значение футболно съревнование отвън екосистемата на УЕФА и ФИФА, тя не може, в допълнение към основаването на това съревнование, да продължи да взе участие във футболни надпревари, проведени от ФИФА и УЕФА, без авансово позволение от тези федерации “, се показва в мнението.

Това значи че няма проблем клубовете да вземат участие в Суперлигата, само че би трябвало да изоставен националните си шампионати.

Решението по делото ще бъде взето през 2023 година и то не може да бъде обжалвано. После решението ще бъде изпратено на комерсиалния съд в Мадрид, който изиска помощ от съда на Европейски Съюз.

започва с 12 клуба през април 2021-а. Днес планът обаче се поддържа единствено от Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР